Geofeedistä seuraava Facebook?

Ainakin jokainen teknologia-alalla toimiva ymmärtää varmasti otsikon Clichéisyyden, mutta kyseisen, vieläpä suomalaisen innovaation kohdalla en yksinkertaisesti pysty vastustamaan kiusausta.

Saatuani vihiä kiinnostavasta sijaintiin perustuvasta applikaatiosta, ennakko-odotukset eivät suoraan sanottuna olleet korkealla. Suurin osa testaamistani sijaintiin perustuvista sosiaalisista verkostoista on yksipuolisia, tylsiä, eikä niitä edellä mainituista syistä käytä aktiivisesti juuri kukaan.

Kuinka usein kukaan oikeasti tarvitsee taksinjako -applikaatiota?

Ensivaikutelma Geofeedistä on mielenkiintoinen. Avaan ohjelman Helsingin keskustassa ja näen kartalla nuppineuloina muiden käyttäjien luomia viestejä, vaihdellen aina olutseurasta, kutsuihin tulla pelaamaan jalkapalloa. Seasta löytyy myös pieniä huumorin palasia ja kuvia kauniista maisemista. Uusi Baana näyttää myös olevan hyvin edustettuna.

Viestin luominen kartalle on tehty todella helpoksi . Viestiin saa liitettyä mukaan myös kuvan, sen näkyvyyden voi säätää julkiseksi tai rajata ainoastaan omille kavereille.

Kokeilen oikeassa yläkulmassa olevaa nappia, ja sovellus tekee samassa hetkessä check-inin nykyiseen sijaintiini. Aikaa kului sekunnin kymmenesosa. Raikasta vaihtelua Foursquareen, jossa check-in nappia painettuaan joutuu lataamaan lähellä olevien paikkojen listan, ja tämän jälkeen vielä käydä läpi ainakin pari valikkoa.

Eräs Geofeedin vahvuus verrattuna Facebookkiin ja Foursquareen on sen nopeus. Ilman nopeaa wifiä, mobiili-Facebook onkin suurimmaksi osaksi Loading… -ruudun tuijottamista.

Jos siis mayorshipit eivät ole yhtä tärkeitä, kuin nähdä missä kaverisi menevät, hanki Geofeed.

Geofeedissä on instagram-tyylistä yksinkertaisuutta, joka on toisaalta sen vahvuus ja toisaalta heikkous. Sovellus on niin monikäyttöinen, että sen sisältö vaihtelee kovasti käyttäjäkannan mukaan.

Idea on loppujan lopuksi niin yksinkertainen, että toimittaja pohtii miksei tätä ole tehty jo vuosia sitten.

Kuulemani mukaan projektia tekee vieläpä vain 5 nuorta Helsinkiläistä opiskelijaa, ilman minkäänlaista rahoitusta. Tähän nähden suoritus on uskomaton.

Geofeedissä on toki myös puutteensa. Facebook-connectilla tehty tilin luominen
on helppoa, mutta ainakin aluksi on epäselvää että mikä menee Facebookiin ja mikä ainoastaan Geofeediin? Etenkin kun itse olen kovin neuroottinen siitä mitä applikaatiot seinälleni viestittelevät. Myöskin jonkinnäköiset ryhmät tai kaverilistat olisivat tämäntyylisessä verkostossa lähes välttämättömät.

Geofeediä tutkailtuani odotukset seuraaville versioille ovat korkealla. Jään odottamaan mielenkiinnolla minkätyyliset käyttäjät Geofeedin tulevat valtaamaan.

Suosituksi tullessaan Geofeedillä on vahva mahdollisuus muuttaa maailmaa, ja kenties mullistaa koko sosiaalista kulttuuriamme?

Geofeedin kotisivut löytyvät osoitteesta: http://www.geofeed.in/

Sovellus löytyy ilmaiseksi appstoresta:http://itunes.apple.com/fi/app/geofeed/id466932423?mt=8

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


9 + = 12